Brodsko-posavska

 • Slučajevi: 17
 • Preminuli: 1
Slika /slike/SB.jpg
SLAVONSKI BROD
 • Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko – posavske županije koji financira i ugovara provedbu programa i projekata od općeg interesa za opće dobro na temelju provedenih javnih natječaja do daljnjega privremeno obustavlja donacije koje su se trebale provoditi po javnim natječajima. Više informacija ovdje.
  Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera opreza Gradske blagajne nastavljaju s radom u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine. Radno vrijeme Gradskih blagajni bit će od ponedjeljka do subote od 8 do 14 sati.
 • Grad Slavonski Brod pokrenuo je putem Viber aplikacije zajednicu “Grad Slavonski Brod COVID-19” s ciljem ostvarivanja izravne i dvosmjerne komunikacije prema građanima. Više informacija te poveznica na zajednicu nalazi se na službenoj stranici Grada.
 • Slavonski Brod objavio je popis i brojeve telefona svih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u sklopu Gradske tržnice čiji je rad obustavljen zbog novonastale situacije vezane za epidemiju koronavirusa. Na poveznici se nalazi popis te kontakti za narudžbu i dostavu proizvoda.
  U gradu Slavonskom Brodu do daljnjega se odgađaju sve manifestacije, javna i kulturna događanja te sportska natjecanja koja okupljaju više od 5 ljudi.
 • Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se nastava u svim osnovnim i srednjim školama te se privremeno obustavlja rad dječjih vrtića na području Slavonskog Broda na razdoblje od dva tjedna. Obitelji koje nemaju mogućnost osigurati čuvanje djece, moći će ih dovesti u osnovne škole odnosno dječje vrtiće jer će tamo biti i nastavnici i odgojitelji.
 • Pozivaju se građani da svu komunikaciju prema Gradu Slavonskom Brodu, ali i svim tvrtkama i ustanovama kojima Grad upravlja obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte koje se nalaze na službenim stranicama Grada.
 • S ciljem zaštite zdravlja svih svojih građana gradske ustanove: Galerija Grada Slavonskog Broda, Kazališno- koncertna dvorana, Gradska knjižnica i Ustanova za gospodarenje sportskim objektima privremeno prestaje s radom. U Gradskoj knjižnici omogućeno je dežurstvo u vremenu od 8-16 h.
 • Za sve informacije uvodi se dežuran broj telefona 217-042, a za pitanja vezana uz rad dežurnog Dječjeg vrtića Hlapić informacije možete dobiti na broj telefona 446-014 ili 091 612 2222.
 • Starije i nemoćne osobe na području Grada Slavonskog Broda mogu zatražiti dostavu hitnih namirnica i potrepština, a prijaviti se mogu svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 na broj telefona 550-678
 • Grad Slavonski Brod aktivirao je Stožer civilne zaštite grada Slavonskoga Broda koji će s obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz širenje novog koronavirusa biti u punoj funkciji sve do njegova opoziva.