Krapinsko-zagorska županija

 • Slučajevi: 83
 • Preminuli: 0
Slika /slike/krapinka.jpg
Telefonska linija za podršku osobama u samoizolaciji i karanteni / KORONA VIRUS

Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije uveo je telefonsku liniju za psihosocijalnu podršku osobama koje se nalaze u samoizolaciji i karanteni.Preko ove telefonske linije planira se pružiti psihosocijalna podrška osobama koje se nalaze u samoizolaciji i karanteni. Naime, osobe koje se nalaze u samoizolaciji mogu imati poteškoća s nošenjem sa stresom te mogu imati razne reakcije. S obzirom da su osobni kontakti ograničeni te radi zaštite korisnika, djelatnika i volontera, pružanje podrške je potrebno organizirati preko telefona na koji će se javljati djelatnici i volonteri educirani iz psihosocijalne podrške.

Osnovni cilj linije je ublažavanje stresnih reakcija, osjećaja panike, straha, brige te jačanje individualnih resursa u nošenju sa situacijom.

Podrška je dostupna na broju 091/1995005 svaki dan od 7.00 do 22.00 sata.

KRAPINA
 • Krakom d.o.o. Krapina od 6. travnja ima novo radno vrijeme blagajne za rad sa strankama. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.krapina.hr/grad-krapina/vijesti/3686-obavijest-o-izmjeni-radnog-vremena-blagajne-krakom-a.
 • Krakom d.o.o. Krapina na svojoj internetskoj stranici pokreće inicijativu za besplatnu promociju OPG-ova s područja bivše Općine Krapina te OPG-ova i tržnog sajma “Ponte rosa”. Svi OPG-ovi koji se žele promovirati putem navedene stranice mogu se javiti putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 098 837 989.

Zbog trenutne situacije vezano uz epidemiju koronavirusa od osobitog je interesa zaštita zdravlja svih građana te se u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti donose sljedeće odluke i upute:
 • Korisnici usluga odvoza komunalnog otpada koji imaju ostvareno pravo na sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena odobrenih od Grada Krapine, Općine Đurmanec i Općine Petrovsko imat će organizirano preuzimanje vreća za naredno šestomjesečno razdoblje od strane Krakom d.o.o Krapine. Vreće mogu preuzeti korisnici koji su se prethodno najavili putem telefona 382 711 ili e-maila [email protected], u sjedištu društva (Gajeva 29) srijedom od 8 do 14 sati. Više informacija dostupno je ovdje.
  U osnovnim školama na području grada Krapine do daljnjeg se neće održavati nastava, s time da su škole obvezne osigurati prihvat djece koju roditelji nemaju gdje zbrinuti. Dvorane osnovnih škola do daljnjeg su zatvorene.
 • Nastava se ne održava  u Srednjoj školi Krapini te Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina.
 • U dječjem vrtiću „Gustav Krklec“ Krapina do daljnjega se neće provoditi redovni programi, program predškole kao ni kraći programi vrtića. Tijekom privremenog prestanka rada u Dječjem vrtiću osigurat će se prihvat djece koju roditelji ne mogu zbrinuti na drugi način.
 • Temeljem odluke osnivača, Dječji vrtić „Mali kaj“ do daljnjeg ne provodi redovni program već organizira samo dežurni prihvat djece čiji roditelji nisu u mogućnosti ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće.
 • Temeljem odluke osnivača, Dječji vrtić „Sunčica“ je  u svom desetsatnom programu organizirao prihvat djece onih zaposlenih roditelja koji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djece odnosno nemaju mogućnosti ostaviti ih pod nadzorom kod kuće. 
 • Gradska knjižnica Krapina radi prema redovnom radnom vremenu samo za usluge povrata i posudbe knjiga,  a rokovi za povrat knjiga se produžuju. Prostor čitaonice, dječjeg odjela i računala ne mogu se koristiti. Otkazuju se sva planirana događanja u GKKR. 
 • Pučko otvoreno učilište otkazuje sve kino projekcije, predstave i druga planirana događanja i okupljanja u prostoru POU.
 • Ograničava se izravan rad sa strankama u gradskoj upravi, gradskim ustanovama i tvrtkama te se svi korisnici upućuju na komunikaciju putem telefona i elektroničke pošte.  
 • Preporuča se javnim službama da organiziraju dolazak građana na šaltere na način da se u prostor  pušta po jedna osoba, dok ostale osobe čekaju izvan zgrade. Na navedenim prostorima šaltera potrebno je osigurati sredstva za dezinfekciju ruku, učestalu dezinfekciju i provjetravanje prostora.
 • Preporuča se do daljnjeg odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja te otkazivanje svih natjecanja  i treninga klubovima koji su članovi Krapinskog sportskog saveza.
 • Prostor gradske uprave od 21.3.2020. do daljnjeg  ne može se koristiti za civilna vjenčanja.
 • Posljednje ispraćaje pokojnika preporuča se održavati u krugu obitelji.
 • Do daljnjega se neće održavati prodaja na Sajmu četvrtkom („Ponte Roso“) te Zelenoj tržnici.
 • Prostori Društvenih domova na području Grada Krapine do daljnjeg se zatvaraju za sva okupljanja.
 • Udrugama na području Grada Krapine  preporuča se ograničiti aktivnosti u radu udruga i druženja članova u zatvorenim prostorima.Djelatnici GDCK koji provode usluge pomoć u kući i Žene za Zagorje obilaziti će svakodnevno korisnike usluga pomoć u kući prema dosadašnjim rasporedima, ali bez ulaska u kuću korisnika i kontakata direktno sa samim korisnikom. Provodit će se samo usluge dostave namirnica, dostava lijekova i plaćanja režija, te eventualno prijevoz do liječnika ili na vađenje krvi (prema prethodnom dogovoru sa liječnikom). 
 • Mole se građani da zbog ozbiljnosti trenutne situacije smanje društvene kontakte van obitelji te da svoje kretanje van kuće ograniče samo na nužno potrebno. 

ZABOK
 • Djelatnici Ministarstva poljoprivrede Stručne službe za podršku poljoprivrednicima – područni odjel Krapina (bivša Poljoprivredna savjetodavna služba) imaju ovlaštenje za izdavanje propusnica poljoprivrednicima. Kategorije poljoprivrednika, korake za dobivanje propusnica i dodatne informacije nalaze se na poveznici https://www.zabok.hr/clanak/izdavanje-propusnica-poljoprivrednicima.
  Grad Zabok donosi pregled web stranica, grupa na društvenim mrežama te popis poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača s područja LAG-a Zagorje-Sutla koji nude kupovinu i dostavu svojih proizvoda. Popis koji će se redovito ažurirati i upute za proizvođačima za sudjelovanje možete pronaći na poveznici https://www.zabok.hr/clanak/spajalica-pronadi-svog-kupca-pronadi-svoj-opg