Ličko-senjska

  • Slučajevi: 1
  • Preminuli: 0
Slika /slike/Lika.jpg

GOSPIĆ

AŽURIRANO 26. OŽUJKA
Grad Gospić i Stožer civilne zaštite Grada Gospića u suradnji s lokalnim trgovinama organizirali su dostavu kućnih potrepština za sve one koji nisu u mogućnosti sami obaviti nabavku onoga što im je potrebno. Potrebno je kontaktirati trgovinu koja obavlja dostavu za vaše područje, naručiti potrebno te se dogovoriti o vremenu isporuke. Popis trgovina uz pripadajuće kontakte potražite ovdje.

Zbog novonastale situacije sa širenjem koronavirusa donesena je Odluka o privremenoj obustavi naplate parkiranja na javnim parkiralištima Grada Gospića. Odluka vrijedi tri mjeseca, a ovisno o razvoju situacije postoji mogućnost produženja. Cijela odluka nalazi se ovdje.

Gospodarstvenici s područja grada Gospića koji su obuhvaćeni mjerom zabrane rada oslobođeni su plaćanja zakupnine za zakup poslovnih prostora te naknade za korištenje javnih površina i dijelova neizgrađenog građevinskog zemljišta na vrijeme od 3 mjeseca, počevši od 1. ožujka 2020. godine. Odgađa se i naplata komunalne naknade i spomeničke rente za drugi kvartal 2020. godine (travanj, svibanj, lipanj) s mogućnošću produljenja. Cijela odluka nalazi se ovdje.

U Gospiću je s radom započela posebno izdvojena ambulanta za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, na lokaciji Kralja Petra Krešimira 17, Gospić (Brioni). Organizirano je 24-satno dežurstvo, a prije dolaska obavezno se najaviti na sljedeće brojeve: 053/629 043 i 091/621 4629.

Zbog novonastale situacije s koronavirusom ambulanta medicine rada i sporta Doma zdravlja Gospić premještena je na adresu 118. Brigade HV 3 – Upravna zgrada. Narudžbe se obavljaju putem e-maila: [email protected] ili na broj 091/445 3410.

U Općoj bolnici Gospić postoji izdvojen odjel za one slučajeve koji su sumnjivi na koronavirus, za građane koji su boravili na sumnjivim područjima. Moli se građane da putem telefona i interneta riješe sva pitanja s gradskim i županijskim službama. Za slučaj da se građani moraju pojaviti u prostorijama, bit će im omogućeno uz prethodnu najavu i korištenje svih propisanih mjera prevencije.