Osječko-baranjska

 • Slučajevi: 79
 • Preminuli: 5
Slika /slike/obz.jpg
OSIJEK
 • U okviru provođenja mjera zaštite od koronavirusa, program učenja engleskog jezika za predškolce u prostorijama vrtića se ne održava do daljnjega. Pučko otvoreno učilište Osijek pokrenulo je online nastavu te se učenje gradiva može nastaviti u online obliku. Više informacija i raspored za polaznike OVDJE.
 • Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka solidarizirala se sa zdravstvenim djelatnicima KBC-a Osijek i uključila u izradu zaštitnih vizira; Grad Osijek se također priključio inicijativi te osigurao sredstva potrebna za nabavu potrošnog materijala. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Elektromodul, koncesionar naplate parkiranja u Osijeku, donio je odluku o obustavi naplate parkiranja u razdoblju od 30 dana. Više detalja dostupno je ovdje.
  Kulturni centar Osijek poziva sve amaterske i profesionalne umjetnike da svoje kreativne radove, nastale u izolaciji, šalju centru putem e-maila [email protected]  Stručni tim će radove pretvoriti u veliku izložbu i publikaciju. Dodatne informacije i upute za sudjelovanje dostupne su na poveznici https://www.osijek.hr/kulturni-centar-osijek-poziva-vas-da-ostanete-kod-kuce-a-svoje-vrijeme-provedete-kreativno/.
 • Za djelatnike javnih i drugih službi, te za druge pravne osobe koje imaju pravnu obavezu organiziran je izvanredni prijevoz autobusima GPP-a. Odvoz na posao obavlja se od 5 do 8 sati, a odvoz sa posla od 14 do 18 sati, te za treću smjenu od 21 do 22 sata. Pri ulasku u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku na dozatoru kod ulaznih vrata, obavezna je prijava valjanom karticom i korisnik mora posjedovati propusnicu koju mu je izdao poslodavac sukladno uputama Stožera civilne zaštite.
 • Više informacija i vozni red nalaze se na poveznici.
 • Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. obustavlja se na 14 dana održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima.
 • Dio obitelji ima mogućnost osigurati čuvanje djece i brigu o njima dok će za one koji nemaju, pogotovo za prvo razdoblje, škole raditi.
 • Naglašeno je da nema potrebe za neproporcionalnim gomilanjem prehrambenih namirnica jer će sustav opskrbe nesmetano funkcionirati.
 • U navedenom razdoblju neće raditi Dječji vrtić Osijek, osim u iznimnim situacijama.
 • Odgađaju se planirana javna događanja, tuzemna i inozemna putovanja koja nisu krajnje neophodna uz obavezne naputke postupanja. Također, neće se izdavati dozvole za održavanje manifestacija bilo kojeg tipa na javnim površinama te se odgađaju sva sportska i kulturna događanja.

ĐAKOVO
 • Aktivirana je nova operativna jedinica Civilne zaštite Grada Đakova koja će uz već postojeće članove na terenu obavljati sve aktivnosti te biti posebno angažirana na prostoru Gradske tržnice, ispred trgovačkih centara, banaka, pošte, pošte ten a izletištima i jezerima poput Bajera, Jošave i Mlinca.
 • Stožer civilne zaštite Grada Đakova, zbog brojnih upita građana, dobio je dodatna pojašnjenja od Stožera civilne zaštite RH koja se tiču propusnica, poslovanja i putovanja. Sva pojašnjenja dostupna su na poveznici https://www.djakovo.hr/index.php/vijesti/item/3395-pojasnjenja-stozera-cz-rh-30-i-31-ozujka-2020.
  Gradsko vijeće Grada Đakova usvojilo je Odluku o pomoći gospodarstvu i građanima grada Đakova uslijed epidemije koronavirusa. Odluku i više informacije možete pronaći ovdje.
 • 16. ožujka 2020. godine u 8.00 sati započela je s radom Ambulanta za pregled osoba pod sumnjom na zaraženost koronavirusom na adresi P. Preradovića 2 (u zgradi bivšeg rodilišta) s posebnim ulazom, prije dolaska potrebno je najaviti se na broj telefona 099/2446906.
 • Upravni odjeli Grada Đakova, gradske tvrtke, ustanove kojima je Grad osnivač i druga javnopravna tijela na području Grada ograničit će dolaske građana u svoje objekte tako što će poslovanje s građanima svesti na osnovnu i nužnu razinu. Rad sa strankama obavljat će se telefonom ili emailom, a samo iznimno radi obavljanja neodgodivih i ranije dogovorenih poslova osobno uz prethodni dogovor.
 • Blagajna u Gradskoj upravi do daljnjeg će raditi uz pojačane mjere zdravstvene zaštite.
 • Odgađaju se sva sportska natjecanja, treninzi i druga javna, kulturna i slična okupljanja na području Grada Đakova do daljnjega.
 • Do daljnjega se obustavlja korištenje svih domova kulture, društvenih prostorija i sportskih objekata u vlasništvu Grada za potrebe druženja, rada udruga i sličnih aktivnosti.
Privremeno su organizirane ordinacije dentalne zdravstvene zaštite pri svim domovima zdravlja na području Osječko-baranjske županije. Ordinacije će započeti s radom 30. ožujka u dvije smjene, a zbrinjavat će samo hitna i neodgodiva stanja. Ordinacije se nalaze Domu Zdravlja Osijek, Domu zdravlja Beli Manastir, Domu zdravlja Đakovo, Domu zdravlja Našice, Domu zdravlja Donji Miholjac i Domu zdravlja Valpovo. Više informacija dostupno je ovdje