Primorsko-goranska

 • Slučajevi: 68
 • Preminuli: 0
Slika /slike/gorski%20kotar.jpg
AŽURIRANO 6. TRAVNJA 

Zdravstvenim ustanovama u Primorsko – goranskoj županiji dostavljeno je gotovo 200.000 komada zaštitne opreme, odijela, rukavica, zaštitnih maski, ogrtača i kapa. Više informacija dostupno je na poveznici

RIJEKA
 • Obiteljski centar Rijeka pruža telefonske i online usluge savjetovanja, pomaganja i obiteljske medijacije. Stručnjaci centra mogu se kontaktirati putem telefona 051/338-526 i e-maila [email protected] Više informacija dostupno je ovdje.
  Odgađaju se svi redovni, tj. kontrolni ultrazvučni pregledi na Kliničkom zavodu za radiologiju. Neodgodivi ultrazvučni pregledi dogovaraju se telefonski. 
 • KD Autotrolej u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, uvodi nove vozne redove izvanrednih linija. Vozni red je prilagođen zahtjevima jedinica lokalne samouprave i privrednih subjekata te njihovih zaposlenika, a vezano za prijevoz na posao odnosno usklađenje voznog reda s radnim vremenima. Promjene i novi vozni red dostupni su na poveznici.
 • Grad Rijeka roditelje/staratelje oslobađa od plaćanja cijene usluge u svojim vrtićima te produženog i cjelodnevnog boravka u osnovnim školama za djecu koja ne pohađaju ove programe, odnosno, plaćat će samo one dane u kojima djeca koriste uslugu. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.rijeka.hr/grad-rijeka-oslobada-roditelje-placanja-vrtica-produzenog-cjelodnevnog-boravka-u-osnovnim-skolama/.
  KD Autotrolej od subote, 28. ožujka, uvodi novi vozni red izvanrednih linija. Sve promjene i vozni red dostupni su ovdje.
 • S obzirom na izvanrednu situaciju i smanjeni broj polazaka te linija koje su namijenjene isključivo radnicima, KD Autotrolej za mjesec travanj snižava cijenu mjesečne radničke karte za 50%. Cijene karata po zonama te prodajna mjesta za iste možete provjeriti ovdje.
  Odgađaju se svi redovni/kontrolni ultrazvučni pregledi na Odjelu za abdominalnu radiologiju i radiologiju dojke KBC-a Rijeka zbog preventivnih mjera protiv širenja koronavirusa. Neodgodivi ultrazvučni pregledi dogovaraju se putem telefona 051/ 658 382. U popodnevnim satima ultrazvučna ambulanta neće raditi. Pacijente se moli da dolaze u točno vrijeme kada su naručeni, a pratnji pacijenta nije dozvoljen ulazak na Odijel osim ako to nije nužno.
 • Grad Rijeka će građanima koji ostvaruju socijalna prava temeljem Odluke o socijalnoj skrbi, a čija prava ističu u ožujku ili travnju, produžiti trajanje postojećih prava do 31. svibnja 2020. Postojeći korisnici socijalnih mjera ne trebaju dolaziti na šaltere Grada Rijeke, niti slati poštom zahtjeve za ponovnu odluku odjele prava koja ostvaruju. Više informacija nalazi se ovdje.
OPATIJA
 • Otkazani su programi Festivala Opatija u lipnju. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.opatija.hr/hr/vijesti/novosti/otkazani-programi-festivala-opatija-u-lipnju,12006.html.
 • KD Autotrolej u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, uvodi nove vozne redove izvanrednih linija. Vozni red je prilagođen zahtjevima jedinica lokalne samouprave i privrednih subjekata te njihovih zaposlenika, a vezano za prijevoz na posao odnosno usklađenje voznog reda s radnim vremenima. Promjene i novi vozni red dostupni su na poveznici
 • Od 1. travnja za sve upite vezane za aktualnu situaciju uzrokovanu koronavirusom koristi se nova e-mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Opatija – [email protected].
  U suradnji s Policijskom postajom Opatija dogovoreno je uniformirano postupanje na rubnim područjima za građane Grada Opatije te prema tome za kupovinu u prodajnim centrima Lidl na Kuku i Plodine u Lovranu te stanicu za tehnički pregled vozila Preluk neće biti potrebne propusnice. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Na elektroničkoj sjednici Grada Opatije usvojena su tri prijedloga mjera za pomoć gospodarstvu u novonastaloj situaciji uzrokovanoj koronavirusom te se time obustavlja plaćanje spomeničke rente fizičkim i pravnim osobama, oslobađa se od plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Opatije svim zakupcima koji su obustavili obavljanje djelatnosti u poslovnim prostorima i oslobađaju se svi gospodarski subjekti, koji su pogođeni novonastalim okolnostima, od plaćanja komunalne naknade na određeno vrijeme.
 • KD Autotrolej uspostavio je izvanredne linije javnog gradskog prijevoza koje su namijenjene isključivo građanima koji moraju doći na radno mjesto. U autobuse je moguće ući isključivo sa zaštitnom maskom na licu.
  Vozni red izvanrednih linija javnog gradskog prijevoza možete pronaći ovdje.
 • Odgađaju se sve manifestacije u organizaciji Grada Rijeke, ustanova u kulturi Grada Rijeke i Doma mladih, a neće se provoditi niti program u sklopu Europske prijestolnice kulture do 14. travnja. Također, odgađaju se svi programi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Muzeju grada Rijeke, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Art kinu, HNK Ivana pl. Zajca i Gradskom kazalištu lutaka dok će Gradska knjižnica Rijeka ostati otvorena.
 • Prostori čitaonice bit će zatvoreni.
 • Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel preporučio je svim organizatorima javnih događanja koja uključuju okupljanje u bilo kojem broju da se do daljnjeg odgode.
 • Dječji vrtići i osnovne škole Grada Rijeke će tijekom dvotjedne obustave odgojno-obrazovnih procesa u svojim ustanovama, organizirati prihvat djece koja nemaju alternativne mogućnosti zbrinjavanja.
 • Sukladno mjerama prevencije koronavirusa u Kliničkom bolničkom centru Rijeka izvršit će se privremeno preseljenje djelatnosti Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata. Do daljnjega će se svi hitni ORL pregledi obavljati u Poliklinici Rijeka. Radnim danom od 7 do 20 sati koristi se glavni ulaz zgrade Poliklinike, a vikendom, neradnim danom te u vremenu od 20 do 7 sati pacijenti za hitnu ORL ambulantu mogu ući na bočni ulaz zgrade Poliklinike Rijeka.
 • Nakon što su prošlog tjedna otkazana sva ne-seniorska sportska događanja i treninzi na objektima Grada Rijeke ili Rijeka sporta, od danas se otkazuju i sva seniorska sportska događanja.
 • Grad Rijeka u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka, financirat će dostavu besplatnih obroka, omogućiti dostavu hrane i lijekova prema narudžbi svim potrebitim građanima te osigurati podršku razgovorom građanima koji se nalaze u samoizolaciji ili karanteni zbog koronavirusa.
 • Iz Doma zdravlja PGŽ poručuju da se pregledi koji nisu neophodni u ordinacijama opće/obiteljske medicine te pedijatrijskim, ginekološkim i stomatološkim ordinacijama Doma zdravlja Primorsko- goranske županije odgađaju do daljnjega.

 
BAKAR
 • Donesena je Odluka o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Bakra u svrhu pomoći lokalnom gospodarstvu za vrijeme epidemije uzrokovane koronavirusom. Mjere su usmjerene na oslobađanje poduzetnika od obveze plaćanja komunalne naknade, oslobođenje od plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grad Bakra, odgađanje pokretanja svih postupaka prisilne naplate te rasterećenje roditelja od plaćanja usluga Dječjeg vrtića Bakar. Više informacija ovdje.
 • Od 06.04 do 17.04 obiteljska ambulanta dr. Adžića na Hreljinu, prelazi na rad od kuće. Stalnu terapiju pacijenti će moći naručiti isključivo na automatsku sekretaricu 051 441 020 i sljedeći dan podignuti u ljekarni. Za savjete i dogovor oko termina pregleda treba nazvati 051 809 222. Naručeni pregledi će se obavljati u ambulanti u Bakru ponedjeljkom, srijedom i petkom prije podne, a utorkom i četvrtkom poslije podne prema prethodnoj narudžbi.
  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka će organizirati pripremu i dostavu obroka starijim i nemoćnim osobama do ulaza u kuću/stan korisnika. Dostava prema korisniku organizira se jednom dnevno, u vrijeme ručka, odnosno uz ručak se dostavlja večera kao i doručak za slijedeći dan. Za dogovor i cijenu dostave obroka, korisnici se javljaju Crvenom križu Rijeka od 08,00 do 18,00 sati na slijedeće brojeve telefona: od ponedjeljka do petka: 333-699, 333-493 i 099 609 8395, subotom i nedjeljom: 217-599. Također, građani se u bilo koje vrijeme Crvenom križu mogu obratiti i putem adrese elektroničke pošte [email protected]


OPATIJA 
 • Savjetovalište Grada Opatije za djecu, mladež, brak i obitelj te osobe treće životne dobi za vrijeme trajanja novonastale situacije uzrokovane koronavirusom pružat će psihosocijalnu podršku građanima Opatije svakog četvrtka od 16 do 19 sati na broju telefona 098/ 649 880.
 • Donesena je Odluka o organizaciji rada Grada Opatije za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Za vrijeme trajanja epidemije službenici gradske uprave neće neposredno raditi sa strankama, osim ako je to nužno za obavljanje pojedinog specifičnog posla, uz prethodni dogovor i najavu osoblju. Odluku cijelosti možete pročitati ovdje.
 • 23. ožujka je donešena Odluka o ukidanju obaveze naplate parkinga na gradskim javnim površinama kojima upravlja tvrtka Opatija 21 d.o.o. Odluka traje do 20. travnja.
 • S ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva, a Sukladno odluci Stožera civilne zaštite RHl od danas se zatvaraju sva dječja igrališta na području Opatije kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištu, vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.


RAB
 • Psihijatrijska bolnica Rab do daljnjega je zabranila sve posjete kao i donošenje stvari pacijentima.


KRK
 • S obzirom na epidemiju koronavirusa, ordinacije obiteljske medicine na području otoka Krka započinju s novom preraspodjelom rada. Liječnici će se međusobno izmjenjivati svakih sedam dana, a oni koji nisu u ordinaciji, u radno vrijeme će biti dostupni telefonski, s time da će pacijenti koji trebaju pregled koristiti usluge zamjenske ambulante. Više informacija i raspored rada ordinacija nalazi se na poveznici.
Poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada odobrava se odgoda plaćanja na vrijeme od tri mjeseca svih računa s dospijećem plaćanja nakon 19. ožujka, za:
 • zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu jedinica lokalne samouprave otoka Krkazakupnine za korištenje javnih površina za terase i montažne objekte
 • komunalne naknade
 • spomeničke rente
 • javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, kao prihod Komunalnog društva Ponikve eko otok Krk d.o.o.
Više informacija dostupno je ovdje.