Upute oko nastave na daljinu

Slika /vijesti/online-4727942_1920.jpg

Od 16. ožujka zatvaraju se sve osnovne i srednje škole. Evo što treba znati.

Od 16. ožujka zatvaraju se sve osnovne i srednje škole. Evo što treba znati.

Kako će odvijati nastava u narednom razdoblju?
Od ponedjeljka, 16. ožujka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, na Trećem programu HRT-a organizira nastavu za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole prema sljedećem rasporedu:
  • I razred/ 8 – 10 h
  • II razred/ 10 – 12.30 h
  • III razred/ 13 – 16 h
  • IV razred/ 15 – 19 h
Za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole te učenike srednjih škola, svaki dan će biti definiran raspored te pripremljeni sadržaji za online nastavu. Razrednici će svaki radni dan u „virtualnim razredima“ s učenicima dijeliti videosnimke predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno, Sportska televizija će emitirati sadržaj u razdoblju od 8 do 14 sati. Učenici koji koriste uslugu pomoćnika u nastavi mogu je nastaviti koristi u školi ako učenik dolazi u školu ili kod kuće ako učenik ostaje kod kuće. Za slučaj da učenik ostaje kod kuće, potrebna je suglasnost roditelja i pomoćnika.

Sve obavijesti paralelno će se objavljivati na stanicama MZO-a, CARNET-a, Škole za život, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Za razrednu nastavu preporuka je da razrednici, ako to nisu do sada učinili, povežu roditelje u virtualnu grupu odgovarajućim komunikacijskim kanalima (Viber, WhatsApp, Facebook, e-mail, telefon…).

Više informacija dostupno je na: https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585

###

19. ožujka Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu.
Dodatne upute nalaze se na poveznicama:
Uputa – osnovne i srednje škole
Uputa – visoka učilišta