Virovitičko-podravska

 • Slučajevi: 236
 • Preminuli: 4
Slika /slike/Virovitica.jpg
RUJAN 2020. 
 • Virovitica (15. rujna): S obzirom na otkazivanje brojnih manifestacija zbog epidemije novog koronavirusa, te posljedično smanjen broj dolazaka i noćenja u destinaciji, Turistička zajednica grada Virovitice će sredstva predviđena za održavanja manifestacija koje su odlukama Stožera dosada otkazane, usmjeriti u provođenje plana potpora za virovitičke iznajmljivače. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Virovitica (3. rujna): Grad Virovitica je osigurao 4000 perivih maski za učenike od 5. do 8. razreda tako da će svaki učenik prvi dan nastave dobiti po četiri perive maske. Svi nastavnici i odgajatelji u ustanovama odgoja i obrazovanja će dobiti po jednu ili dvije maske. Sve škole i vrtići će na ulazima i u učionicama imati osigurana dezinfekcijska sredstva. Više informacija dostupno je na poveznici.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE
AŽURIRANO 27. kolovoza 

Virovitičko-podravska županija kupit će 10.000 maski za učenike koji će 7. rujna krenuti u školsku godinu. Tiče se to svih učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola, kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, te učenike srednjih škola. Više informacija dostupno je na poveznici.

Nogometnim klubova s područja Virovitičko-podravske županije, odobrena je suglasnost za održavanje treninga i športsko rekreativnih aktivnosti. Više informacija dostupno je na poveznici.

U upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije od 11. svibnja 2020. godine rad sa strankama odvijat će se svaki radni dan od 7 do 15 sati uz obaveznu prethodnu najavu. U službene prostorije Virovitičko-podravske županije mogu pristupiti samo stranke čiji se zahtjevi ne mogu riješiti bez njihove prisutnosti. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.vpz.hr/2020/05/12/obavijest-uredovnom-vremenu-upravnih-tijela-viroviticko-podravske-zupanije-rad-strankama-2/.

VIROVITICA
 • Nastavno na odluku kojom se ukida zabrana rada nedjeljom, 31. svibnja s radom ponovno počinje Virovitički buvljak i autosajam na staroj lokaciji s desne strane bivše virovitičke vojarne u Ulici Matije Gupca. Sajam će kao i do sada biti otvoren svake nedjelje od 6 do 15 sati.
 • Virovitički buvljak i autosajam ipak se neće održati ove nedjelje, 31. svibnja. Točan datum održavanja prvog buvljaka nakon stanke zbog koronavirusa bit će naknadno objavljen. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Virovitica je planirao i pripremio financijska sredstva za organizaciju već tradicionalne Norijade, ali zbog uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite i još uvijek prisutne opasnosti od širenja epidemije koronavirusa Grad Virovitica ne može biti organizator Norijade. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
  Raspisan je Javni poziv za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći za mikro poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom kojima je bio zabranjen rad na području Virovitičko-podravske županije i koji su ostvarili pravo na novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • Tijekom pandemije koronavirusa bilo je zaustavljeno izvođenje radova na željezničko - cestovnim prijelazima pri obnovi dionice željezničke pruge Koprivnica – Virovitica, poddionica Virovitica – Pitomača. Sljedeći tjedan, od 19. svibnja, očekuje se nastavak radova. Više informacija te raspored obavljanja radova nalazi se na poveznici https://www.virovitica.hr/2020/05/od-sljedeceg-tjedna-nastavljaju-se-radovi-na-zeljeznicko-cestovnim-prijelazima/.
 • S obzirom na novu mjeru Nacionalnog stožera kojom je ugostiteljskim objektima omogućen rad samo na terasama, svima koji koriste javnu površinu omogućit će se proširenje terase prema potrebama ugostitelja, a u dogovoru i potrebnim suglasnostima s Upravnim odjelom za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo.
 • Gradski muzej Virovitica otvoren je za posjetitelje od 27. travnja s novim, privremenim, radnim vremenom. Utorkom će za posjetitelje biti otvoren od 9 do 15 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 12 do 19 sati, subotom od 15 do 19 sati, a nedjeljom i ponedjeljkom će raditi samo uz prethodnu najavu na broj 099 488 74 21.
 • Virovitička Gradska tržnica od 27. travnja radi po uobičajenom radnom vremenu. Od ponedjeljka do petka radit će od 6 do 19 sati, a subotom od 6 do 17 sati.
 • U srijedu, 22. travnja, otvara se Gradska blagajna. Radno vrijeme se neće mijenjati te prema tome blagajna radi ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 7 do 14 sati, a srijedom od 9 do 16 sati.
 • Gradonačelnik je sa svojim stručnim službama donio Program mjera potpore poduzetnicima i građanima grada Virovitice zbog epidemije koronavirusa. Više informacija te detalji o navedenim mjerama dostupni su na poveznici 
 • Virovitička Gradska tržnica otvorena je od 9. travnja. Radno vrijeme tržnice je radnim danom od 8 do 17  sati, a subotom od 8 do 14 sati.
 • Gradska uprava, Gradska blagajna, Kino Park Virovitica, Kazalište Virovitica, Gradski muzej Virovitica, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, Dnevni boravak Gradsko društva Crvenog križa prestaju raditi sa strankama do daljnjega. Za sva pitanja i informacije građani se mogu djelatnicima obraćati putem telefona ili e-maila.
 • Svi ulazi u Opću bolnicu Virovitica, izuzev dva otvorena, bit će zatvoreni. Otvoreni će biti ulaz u Hitni bolnički prijem i ulaz koji se nalazi pokraj njega, gdje će se stepeništem ulaziti u bolnicu. Na ulazu u njega će djelatnici bolnice upućivati pacijente kamo god već trebaju. Osim toga, „hladni program“ će biti u određenoj mjeri reduciran, sve rizične situacije, svest ćemo na najmanju moguću razinu da se potencijalna zaraza ne širi, jer moramo poduzeti sve raspoložive mjere kako virus ne bi ušao u zdravstvenu ustanovu.
 • Gradska tržnica će od 14. ožujka raditi prema posebnom režimu što će uključivati kontrolirani ulaz ili izlaz kako se na jednome mjestu ne bi zadržavao prekomjeran broj ljudi.
 • Odgođen je 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2020 te se očekuje da će se održati na jesen.