Primorsko-goranska

 • Slučajevi: 648
 • Preminuli: 8
Slika /slike/gorski%20kotar.jpg
RUJAN 2020.
 • Primorsko – goranska županija (28. rujna): Temeljem stručnog mišljenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije, Stožer civilne  zaštite Primorsko – goranske županije donio je nove preporuke o kojima možete više pročitati na poveznici.
 • Rijeka (17. rujna): Grad Rijeka raspisao je javni poziv putem kojeg će se riječkim poduzetnicima dodijeliti 2 milijuna kuna nepovratnih subvencija. Kriza uzrokovana pojavom pandemije novog koronavirusa snažno je pogodila gospodarstvo u cjelini, a posebno se to odrazilo na pad poslovanja malog i srednjeg poduzetništva. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Opatija (9. rujna): Sedmi po redu Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“, a zbog propisanih epidemioloških mjera sve aktivnosti održat će se u virtualnom okruženju. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Gospić (7. rujna): Grad Gospić je osigurao zaštitne maske svim učenicima putnicima sa svog područja, zatim svim učenicima predmete nastave kao i djelatnicima u Osnovnoj školi dr. Jure Turića, Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovnoj školi dr. Ante Starčević Pazarište Klanac. Saponija je svim učenicima prvih razreda s područja Grada Gospića donirala dezinfekcijske gelove za ruke. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Primorsko – goranska županija (5. rujna): Od ponedjeljka, 7.9.2020., uzimanje uzoraka za testiranje na novi koronavirus provodi se svakim radnim danom i subotom od 8 do 14 sati, a pauza je od 11 do 12 sati. Cijena testa je 698,21 kn. Više informacija na poveznici.
 • Opatija (3. rujna): Stožer Civilne zaštite Grada Opatije dana 2. rujna 2020. donio je Odluku vezanu uz rad gradske uprave, gradskih ustanova i osnovne škole "R.K. Jeretov" čiji je osnivač. Dok se ne ostvare uvjeti za rad gradske uprave bez opasnosti od oboljenja zaposlenika i stranaka, gradska uprava Grada Opatije neće primati stranke bez prethodne najave. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Rijeka (3. rujna): Festival melodije Istre i Kvarnera, zbog situacije s novim koronavirusom ove godine neće na putovanje, nego će se u Rijeci održati dvije večeri: festivalska u subotu 5. rujna te Revijalni koncert MIK-a u nedjelju 6. rujna. Više informacija dostupno je na poveznici
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

RANIJE INFORMACIJE: 
AŽURIRANO 21. KOLOVOZA
 • Bez obzira na način provedbe nastave od rujna, za sve učenike i zaposlene u školama i učeničkim domovima kojima je osnivač Primorsko-goranska županija, osigurane su platnene zaštitne maske te beskontaktni toplomjeri i dezinficijensi. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ privremeno je povećao i proširio kapacitete za uzorkovanje i testiranje na koronavirus zbog povećane potrebe za PCR testiranjima kao posljedicu propisa pojedinih država u koje se iz Hrvatske vraćaju turisti ili u koje putuju hrvatski državljani. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od sutra, 19. svibnja 2020. godine se otvara Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja. Prometna škola provodi samo obuku vožnje na cesti i poligonu. Graditeljska škola za industriju i obrt i Srednja škola Delnice otvorene su samo za obavljanje prakse. Elektroindustrijska i obrtnička škola provodi pripreme za obranu završnih radova, dok će Željeznička tehnička škola u Brod Moravicama te sa tim pripremama započeti 20. svibnja. Srednja škola Markantuna de Dominisa na Rabu otvorena je samo za dopunsku nastavu.
 • Od 18. do 28. svibnja Dom zdravlja PGŽ-a će održati online tečaj za pripremu trudnica za porod i roditeljsku funkciju. Više informacija i detaljan raspored nalazi se na poveznici
 • Od 4. svibnja omogućeno je kretanje bez propusnice unutar cijele Primorsko – goranske županije. E – propusnica potrebna je samo za odlazak na područje druge županije. Više informacija dostupno je na poveznici
 • U Kliničkom bolničkom centru Rijeka započele su pripreme za normalizaciju rada te se prije dolaska u bolnicu potrebno konzultirati s liječnikom primarne zdravstvene zaštite. Više informacija dostupno je na poveznici
Od ponedjeljka, 27. travnja 2020. godine, u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o popuštanju mjera sprječavanja zaraze koronavirusom, KD Autotrolej kreće s normalizacijom prometovanja na svim gradskim i prigradskim linijama. Autobusi će od ponedjeljka voziti prema pojačanom voznom redu za nedjelju, a po potrebi vozni red će se prilagođavati i mijenjati. Više informacija nalazi se na poveznici.

Primorsko – goranska županija osigurala je objekt hotelskog tipa za osobe koje moraju biti u samoizolaciji, a nemaju uvjete za to u svojim kućama. Tamo su im na raspolaganju pripadnici Civilne zaštite PGŽ i Crvenog križa.

Na parkiralištu Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ provode se drive – in testiranja na koronavirus.

Zdravstvenim ustanovama u Primorsko – goranskoj županiji dostavljeno je gotovo 200.000 komada zaštitne opreme, odijela, rukavica, zaštitnih maski, ogrtača i kapa. Više informacija dostupno je na poveznici

RIJEKA​ 
 • Testiranje na novi koronavirus, na osobni zahtjev, u Rijeci se provodi bez prethodnog naručivanja svakim radnim danom i subotom od 8 do 16 sati ispred Zavoda, Krešimirova 52a. Cijena testa je 698,21 kn a rezultati testiranja gotovi su tijekom sljedećeg dana i šalju se putem maila ili se mogu preuzeti osobno na šalteru do 19 sati. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Nakon što je u ožujku zbog pojave epidemije novog koronavirusa, Festival sporta i rekreacije odgođen za rujan, donesena je odluka o odgodi manifestacije za 2021. godinu. Novi termini utrka Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć / jeka Run“ bit će objavljeni naknadno. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Rijeka uredio je karantenu za turiste koja će biti na raspolaganju naredna dva mjeseca, a u nju će se smještati turisti koji u turističkim objektima nemaju osiguranu prostoriju za izolaciju. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Radi sprečavanja širenja infekcije, uvodi se zabrana posjeta pacijentima na svim lokalitetima KBC-a Rijeka. Mjera predostrožnosti donesena je sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji s ciljem smanjenja mogućnosti prenošenja zaraze. Kretanje u bolnici ograničeno je na nužno uz obavezno korištenje zaštitne opreme.
 • Na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o radnom vremenu trgovina, od 15. lipnja riječke tržnice otvorene su po režimu prije proglašenja epidemije koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Svim gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine, odobrit će se umanjenje zakupnine za 50% (bez potrebe podnošenja posebnog zahtjeva) te za navedeno razdoblje ne mogu ostvariti dodatno pravo na umanjenje/oslobađanje plaćanja zakupnine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Premijerom baleta „Čipka“, koja je zakazana u petak 5. lipnja, nastavlja se redovna sezona HNK Ivana pl. Zajca, kao i svi programi koji su dio programa EPK 2020. Više informacija dostupno je OVDJE.
  Od ponedjeljka, 1. lipnja, ponovno se otvara gradska radionica za sitne popravke Riperaj prema novom, prilagođenom radnom vremenu. Riperaj je otvoren ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 17 do 20 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Jedinica za prikupljanje krvi, koja je za vrijeme promjene načina rada tijekom epidemije koronavirusa, djelovala u Sveučilišnom kampusu, od ponedjeljka, 1. lipnja ponovno djeluje na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu u riječkoj bolnici. Radno vrijeme Jedinice za prikupljanje krvi je ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati te srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 27. travnja, KD Autotrolej kreće s normalizacijom prometovanja na svim gradskim i prigradskim linijama, a dan kasnije počinje naplata parkirališta Rijeka plusa. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Gradsko kazalište lutaka Rijeka ponovno je počelo s radom. Više informacija nalazi se na poveznici OVDJE.
 • Od 18. svibnja 2020. godine, ponovno se dopušta održavanje redovnih sjednica vijeća mjesnog odbora u prostorijama mjesne samouprave na uobičajeni način, uređen normativnim propisima. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od 18. svibnja 2020. godine, uvode se dodatne gradske i prigradske linije KD Autroleja. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • U srijedu, 20. svibnja, ponovno se otvara HNK Ivana pl. Zajca. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Sportski objekti kojima upravlja Rijeka sport otvaraju se za rekreativce i sportaše. Više informacija o otvaranju objekata nalazi se na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 18. svibnja, ponovno se uspostavlja usluga odvoza glomaznog otpada u količini do dva m³ godišnje na obračunskom mjestu korisnika. Više informacija nalazi se na poveznici.
 • U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, uz prethodnu najavu telefonom ili elektroničkom poštom,  građani ponovo mogu obaviti sve upravne poslove. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije objavio je, 11. svibnja, Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za provedbu mjera radi ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19 u sektoru malog gospodarstva na području Primorsko-goranske županije u 2020. godini. Više informacija dostupno je na poveznici
 • U skladu s postupnim popuštanjem protuepidemijskih mjera, od ponedjeljka, 11. svibnja, nastavlja se postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • U skladu s postupnim popuštanjem protuepidemijskih mjera, od ponedjeljka, 11. svibnja nastavlja se postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 • Od ponedjeljka, 11. svibnja, KD Autotrolej uvodi nove vozne redove prigradskih autobusnih linija. Vozni red dostupan je na poveznici
 • KD Čistoća će u ponedjeljak, 11. svibnja ponovno otvoriti reciklažna dvorišta Mihačeva draga i Pehlin. Reciklažna dvorišta radit će prema uobičajenom radnom vremenu (Centralno reciklažno dvorište Mihačeva draga od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati, a Reciklažno dvorište Pehlin od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, subotom od 8 do 13 sati). Više informacija dostupno je na poveznici
 • Svi poduzetnici, zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke kojima nije bio zabranjen rad, ali su pretrpjeli financijske štete s obzirom na umanjenje prometa moći će od četvrtka, 7. svibnja 2020. godine, podnijeti e-zahtjev za umanjenje ili oslobađanje od plaćanja zakupnine. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Grad Rijeka će, kao privremenu mjeru, ugostiteljskim objektima odobriti mogućnost proširenja terasa na javnim površinama, bez dodatnog plaćanja, na onim lokacijama gdje je to tehnički moguće učiniti. Više informacija dostupno je na poveznici
 • KD Autotrolej ponovno je dopustio ulazak putnika na prva vrata te je omogućena kupnja putne karte kod vozača, validacija pokaznih karate i poništavanje jednokratne karte. Više informacija dostupno je na poveznici
 • KD Autotrolej od petka, 1. svibnja, uvodi novi vozni red na gradskim i prigradskim linijama. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 4. svibnja Jedinica za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu koja trenutno radi u zgradi Sveučilišnih odjela (Ulica Radmile Matejčić 2) radit će prema redovnom radnom vremenu te će za darivatelje biti otvorena ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom i četvrtkom od 8 do 19 sati.
 • Galerija Kortil ponovno je otvorila svoja vrata te radi od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i 17 do 20 sati, a subotom od 10 do 13 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od utorka, 28. travnja, produljuje se radno vrijeme riječkih tržnica. Radno vrijeme dostupno je na poveznici
 • Stožer civilne zaštite Grada Rijeke je, s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom, uspostavio nadzor okupljanja na javnim površinama, posebno igralištima i plažama, s bespilotnim letjelicama Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 27. travnja KD Autotrolej kreće s normalizacijom prometovanja na svim gradskim i prigradskim linijama te će autobusi voziti prema pojačanom voznom redu za nedjelju. A od 28. travnja 2020. godine ponovno počinje naplata parkiranja  na svim otvorenim i  zatvorenim parkiralištima te garažama kojima upravlja RIJEKA Plus. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od ponedjeljka, 27. travnja Gradska knjižnica Rijeka počinje postupno otvaranje vrata građanima, ali prema prilagođenom ritmu, radnom vremenu i uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa. Datumi otvaranja ogranaka i odjela dostupni su na poveznici
 • Grad Rijeka razvio je novu uslugu na Informacijskom servisu Grada Rijeke kojim se ubrzava i pojednostavljuje postupak podnošenja Zahtjeva za odgodu i/ili oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, jednu od mjera Grada Rijeke za pomoć gospodarstvenicima pogođenim epidemijom koronavirusa. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Zbog povećane količine nepropisno odloženog glomaznog otpada i posljedične pojave komunalnog nereda KD Čistoća od ponedjeljka, 20. travnja ponovno uspostavlja uslugu prikupljanja glomaznog otpada putem baja po mjesnim odborima na području Grada Rijeke. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 20. travnja, na snagu stupaju novi vozni redovi izvanrednih linija KD Autotroleja. Više informacija o voznim redovima dostupno je ovdje.
 • Grad Rijeka zakupnike gradskih poslovnih prostora kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH oslobađa plaćanja zakupnine od 1. ožujka do ukidanja mjera zabrane rada. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od 16. travnja počinje zaprimanje zahtjeva za oslobađanje ili odgodu plaćanja komunalne naknade za sve obveznike plaćanja komunalne naknade koji nisu obuhvaćeni mjerom obustave rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Svi obveznici koji su obuhvaćeni mjerom obustave rada oslobađaju se od plaćanja komunalne naknade bez podnošenja zahtjeva. Više informacija o podnošenju zahtjeva nalazi se na poveznici
 • Od 9. travnja s radom započinju otvoreni dijelovi Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet. Radno vrijeme tržnica je od 8 do 13 sati. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • ​Upis djece u jaslice i vrtiće za novu pedagošku 2020./2021. godinu zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa, odgađa se do daljnjega. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Obiteljski centar Rijeka pruža telefonske i online usluge savjetovanja, pomaganja i obiteljske medijacije. Stručnjaci centra mogu se kontaktirati putem telefona 051/338-526 i e-maila [email protected] Više informacija dostupno je ovdje.
  Odgađaju se svi redovni, tj. kontrolni ultrazvučni pregledi na Kliničkom zavodu za radiologiju. Neodgodivi ultrazvučni pregledi dogovaraju se telefonski. 
 • KD Autotrolej u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, uvodi nove vozne redove izvanrednih linija. Vozni red je prilagođen zahtjevima jedinica lokalne samouprave i privrednih subjekata te njihovih zaposlenika, a vezano za prijevoz na posao odnosno usklađenje voznog reda s radnim vremenima. Promjene i novi vozni red dostupni su na poveznici.
 • Grad Rijeka roditelje/staratelje oslobađa od plaćanja cijene usluge u svojim vrtićima te produženog i cjelodnevnog boravka u osnovnim školama za djecu koja ne pohađaju ove programe, odnosno, plaćat će samo one dane u kojima djeca koriste uslugu. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.rijeka.hr/grad-rijeka-oslobada-roditelje-placanja-vrtica-produzenog-cjelodnevnog-boravka-u-osnovnim-skolama/.
  KD Autotrolej od subote, 28. ožujka, uvodi novi vozni red izvanrednih linija. Sve promjene i vozni red dostupni su ovdje.
 • S obzirom na izvanrednu situaciju i smanjeni broj polazaka te linija koje su namijenjene isključivo radnicima, KD Autotrolej za mjesec travanj snižava cijenu mjesečne radničke karte za 50%. Cijene karata po zonama te prodajna mjesta za iste možete provjeriti ovdje.
  Odgađaju se svi redovni/kontrolni ultrazvučni pregledi na Odjelu za abdominalnu radiologiju i radiologiju dojke KBC-a Rijeka zbog preventivnih mjera protiv širenja koronavirusa. Neodgodivi ultrazvučni pregledi dogovaraju se putem telefona 051/ 658 382. U popodnevnim satima ultrazvučna ambulanta neće raditi. Pacijente se moli da dolaze u točno vrijeme kada su naručeni, a pratnji pacijenta nije dozvoljen ulazak na Odijel osim ako to nije nužno.
 • Grad Rijeka će građanima koji ostvaruju socijalna prava temeljem Odluke o socijalnoj skrbi, a čija prava ističu u ožujku ili travnju, produžiti trajanje postojećih prava do 31. svibnja 2020. Postojeći korisnici socijalnih mjera ne trebaju dolaziti na šaltere Grada Rijeke, niti slati poštom zahtjeve za ponovnu odluku odjele prava koja ostvaruju. Više informacija nalazi se ovdje.

OPATIJA 
 • Školska godina počinje, kako je i najavljeno 7. rujna 2020. i to radom u dvije smjene u matičnoj zgradi. Grad Opatija će osigurati po dvije platnene-perive maske za svakog učenika i nastavnika. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Od ponedjeljka, 24. kolovoza, ispred zgrade Doma zdravlja, na adresi Stubište dr. Vande Ekl 1, započet će testiranje na koronavirus. Uzimanje uzoraka vršit će se od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Međunarodno natjecanje slikara Mandrać i mali Mandrać za djecu, otkazuju se za 2021. godinu radi nemogućnosti pridržavanja epidemioloških mjera vezanih uz novi koronavirus. Više informacija dostupno je na poveznici.
  Građani koji dolaze u gradsku upravu Grada Opatije moraju obavezno obaviti dezinfekciju ruku te nositi zaštitne maske. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar, u suradnji s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a, organizira savjetovanje, a tema je financiranje obrtnih sredstava mikro, malih i srednjih poduzetnika, OPG-a, šumoposjednika, obrta, trgovačkih društava, zadruga i proizvođačkih organizacija radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa, u cilju očuvanja razine gospodarskih aktivnosti, likvidnosti gospodarskih subjekata te najvažnije – očuvanje radnih mjesta. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • S obzirom na specifične uvjete i Upute HZZJZ u razdoblju od 11. 05. do 22. 05. 2020. odgojno-obrazovni rad neće biti moguće organizirati u svim objektima Dječjeg vrtića Opatija, a u kojima će biti organiziran ovisit će o rezultatima ankete o čemu će Dječji vrtić naknadno obavijestiti. Anketa i više informacija dostupno je na poveznici
 • Donesena je Odluka o privremenim mjerama za uravnoteženje Proračuna Grada Opatije kojom se obustavlja izvršavanje planiranih rashoda poslovanja koji do sada nisu izvršeni u cijelosti uključujući ugovore o financiranju javnih potreba s udrugama i drugim pravnim i fizičkim osobama koji sadrže klauzulu o prekidu financiranja te planirani rashodi za nabavu dugotrajne imovine koji nisu ugovoreni, što uz iznimke, uključuje i prekid postupka javne nabave. Cijela Odluka dostupna je na poveznici.
 • Opatijska tržnica od četvrtka 30. travnja, ima novo radno vrijeme prema kojem od ponedjeljka do subote radi od 6 do 13 sati, a nedjeljom i blagdanom je zatvorena.
 • Od 28. travnja Hrvatski muzej turizma ponovno je otvoren za posjetitelje te radi od 10 do 18 sati, osim ponedjeljkom kada je zatvoren.
 • Od 4. svibnja ponovno se uvodi naplata korištenja parkirališta u Opatiji kojima upravlja tvrtka Opatija 21 d.o.o., a na kojima od 23. ožujka nije vršena naplata.
 • Opatijska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin“ za korisnike se otvara 4. svibnja s radnim vremenom od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 13 sati. Knjižnica Matulji, Knjižnica Kastav, Knjižnica Lovran i Knjižnica Mošćenička Draga kreću s radom s korisnicima od 11. svibnja.
 • Od ponedjeljka, 27.04., s radom će ponovno započeti Reciklažno dvorište Lovran i Reciklažno dvorište Matulji  prema uobičajenom radnom vremenu. Reciklažno dvorište Matulji radit će od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati i subotom od 10 do 15 sati, a Reciklažno dvorište Lovran radit će od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 8 do 13 sati.
 • Stožer civilne zaštite Grada Opatije izdao je trgovačkom društvu Komunalac d.o.o. dozvolu za otvaranje gradske tržnice Mrkat i to u dijelu ribarnice, zelene tržnice i cvjećarnice. Mrkat će biti otvoren od 10. 04. 2020. godine. Radno vrijeme je svaki dan od 08 do 13 sati.
 • Otkazani su programi Festivala Opatija u lipnju. Više informacija dostupno je na poveznici http://www.opatija.hr/hr/vijesti/novosti/otkazani-programi-festivala-opatija-u-lipnju,12006.html.
 • KD Autotrolej u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, uvodi nove vozne redove izvanrednih linija. Vozni red je prilagođen zahtjevima jedinica lokalne samouprave i privrednih subjekata te njihovih zaposlenika, a vezano za prijevoz na posao odnosno usklađenje voznog reda s radnim vremenima. Promjene i novi vozni red dostupni su na poveznici
 • Od 1. travnja za sve upite vezane za aktualnu situaciju uzrokovanu koronavirusom koristi se nova e-mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Opatija – [email protected].
  U suradnji s Policijskom postajom Opatija dogovoreno je uniformirano postupanje na rubnim područjima za građane Grada Opatije te prema tome za kupovinu u prodajnim centrima Lidl na Kuku i Plodine u Lovranu te stanicu za tehnički pregled vozila Preluk neće biti potrebne propusnice. Više informacija dostupno je ovdje.
 • Na elektroničkoj sjednici Grada Opatije usvojena su tri prijedloga mjera za pomoć gospodarstvu u novonastaloj situaciji uzrokovanoj koronavirusom te se time obustavlja plaćanje spomeničke rente fizičkim i pravnim osobama, oslobađa se od plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Opatije svim zakupcima koji su obustavili obavljanje djelatnosti u poslovnim prostorima i oslobađaju se svi gospodarski subjekti, koji su pogođeni novonastalim okolnostima, od plaćanja komunalne naknade na određeno vrijeme.
 • KD Autotrolej uspostavio je izvanredne linije javnog gradskog prijevoza koje su namijenjene isključivo građanima koji moraju doći na radno mjesto. U autobuse je moguće ući isključivo sa zaštitnom maskom na licu.
  Vozni red izvanrednih linija javnog gradskog prijevoza možete pronaći ovdje.
 • Odgađaju se sve manifestacije u organizaciji Grada Rijeke, ustanova u kulturi Grada Rijeke i Doma mladih, a neće se provoditi niti program u sklopu Europske prijestolnice kulture do 14. travnja. Također, odgađaju se svi programi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Muzeju grada Rijeke, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Art kinu, HNK Ivana pl. Zajca i Gradskom kazalištu lutaka dok će Gradska knjižnica Rijeka ostati otvorena.
 • Prostori čitaonice bit će zatvoreni.
 • Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel preporučio je svim organizatorima javnih događanja koja uključuju okupljanje u bilo kojem broju da se do daljnjeg odgode.
 • Dječji vrtići i osnovne škole Grada Rijeke će tijekom dvotjedne obustave odgojno-obrazovnih procesa u svojim ustanovama, organizirati prihvat djece koja nemaju alternativne mogućnosti zbrinjavanja.
 • Sukladno mjerama prevencije koronavirusa u Kliničkom bolničkom centru Rijeka izvršit će se privremeno preseljenje djelatnosti Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata. Do daljnjega će se svi hitni ORL pregledi obavljati u Poliklinici Rijeka. Radnim danom od 7 do 20 sati koristi se glavni ulaz zgrade Poliklinike, a vikendom, neradnim danom te u vremenu od 20 do 7 sati pacijenti za hitnu ORL ambulantu mogu ući na bočni ulaz zgrade Poliklinike Rijeka.
 • Nakon što su prošlog tjedna otkazana sva ne-seniorska sportska događanja i treninzi na objektima Grada Rijeke ili Rijeka sporta, od danas se otkazuju i sva seniorska sportska događanja.
 • Grad Rijeka u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka, financirat će dostavu besplatnih obroka, omogućiti dostavu hrane i lijekova prema narudžbi svim potrebitim građanima te osigurati podršku razgovorom građanima koji se nalaze u samoizolaciji ili karanteni zbog koronavirusa.
 • Iz Doma zdravlja PGŽ poručuju da se pregledi koji nisu neophodni u ordinacijama opće/obiteljske medicine te pedijatrijskim, ginekološkim i stomatološkim ordinacijama Doma zdravlja Primorsko- goranske županije odgađaju do daljnjega.

 
BAKAR 
 • Od ponedjeljka, 1. lipnja, Upravni odjeli Grada Bakra ponovo primaju stranke i to prema uobičajenom radnom vremenu. Ponedjeljkom, srijedom i petkom rade od 08  do 11 sati, a utorkom i četvrtkom rade od 12 do 15 sati. Više informacija dostupno je na poveznici OVDJE.
 • Grad Bakar, u skladu s Odlukom Stožera Civilne zaštite i Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od ponedjeljka 01. lipnja 2020. godine otvara sve prostore u svom vlasništvu. Više informacija dostupno je na poveznici
 • Od 25. svibnja uspostavlja se uobičajen rad i funkcioniranje Dječjeg vrtića Bakar. Roditelji koji nisu koristili usluge Dječjeg vrtića Bakar u razdoblju od 11. do 29. svibnja, oslobađaju se plaćanja cijene usluga Dječjeg vrtića Bakar za navedeni period.Naplata troškova od strane roditelja korisnika usluga dječjeg vrtića od 01. lipnja provoditi će se sukladno aktima Dječjeg vrtića Bakar za svu djecu upisanu u ustanovu. Više informacija dostupno je na poveznici.
 • Gradsko komunalno društvo Dobra d.o.o. objavilo je novi vozni red prilagođen voznom redu KD Autotroleja i potrebama građana. Ponovno se uspostavlja linija prema Fužinama te se vraćaju vožnje subotom. Više informacija o voznom redu koji vrijedi od 18. svibnja nalazi se na poveznici.
 • Gradska knjižnica Bakar s radom počinje u srijedu, 29. travnja te će radit ponedjeljkom od 15 do 19 sati, a utorkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati.
 • Od travnja primjenjivat će se novi vozni red javnog prijevoza koje obavlja Gradsko komunalno društvo Dobra d.o.o. Vozni red dostupan je na poveznici
 • Donesena je Odluka o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Bakra u svrhu pomoći lokalnom gospodarstvu za vrijeme epidemije uzrokovane koronavirusom. Mjere su usmjerene na oslobađanje poduzetnika od obveze plaćanja komunalne naknade, oslobođenje od plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grad Bakra, odgađanje pokretanja svih postupaka prisilne naplate te rasterećenje roditelja od plaćanja usluga Dječjeg vrtića Bakar. Više informacija ovdje.
 • Od 06.04 do 17.04 obiteljska ambulanta dr. Adžića na Hreljinu, prelazi na rad od kuće. Stalnu terapiju pacijenti će moći naručiti isključivo na automatsku sekretaricu 051 441 020 i sljedeći dan podignuti u ljekarni. Za savjete i dogovor oko termina pregleda treba nazvati 051 809 222. Naručeni pregledi će se obavljati u ambulanti u Bakru ponedjeljkom, srijedom i petkom prije podne, a utorkom i četvrtkom poslije podne prema prethodnoj narudžbi.
  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka će organizirati pripremu i dostavu obroka starijim i nemoćnim osobama do ulaza u kuću/stan korisnika. Dostava prema korisniku organizira se jednom dnevno, u vrijeme ručka, odnosno uz ručak se dostavlja večera kao i doručak za slijedeći dan. Za dogovor i cijenu dostave obroka, korisnici se javljaju Crvenom križu Rijeka od 08,00 do 18,00 sati na slijedeće brojeve telefona: od ponedjeljka do petka: 333-699, 333-493 i 099 609 8395, subotom i nedjeljom: 217-599. Također, građani se u bilo koje vrijeme Crvenom križu mogu obratiti i putem adrese elektroničke pošte [email protected]


OPATIJA 
 • Savjetovalište Grada Opatije za djecu, mladež, brak i obitelj te osobe treće životne dobi za vrijeme trajanja novonastale situacije uzrokovane koronavirusom pružat će psihosocijalnu podršku građanima Opatije svakog četvrtka od 16 do 19 sati na broju telefona 098/ 649 880.
 • Donesena je Odluka o organizaciji rada Grada Opatije za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Za vrijeme trajanja epidemije službenici gradske uprave neće neposredno raditi sa strankama, osim ako je to nužno za obavljanje pojedinog specifičnog posla, uz prethodni dogovor i najavu osoblju. Odluku cijelosti možete pročitati ovdje.
 • 23. ožujka je donešena Odluka o ukidanju obaveze naplate parkinga na gradskim javnim površinama kojima upravlja tvrtka Opatija 21 d.o.o. Odluka traje do 20. travnja.
 • S ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva, a Sukladno odluci Stožera civilne zaštite RHl od danas se zatvaraju sva dječja igrališta na području Opatije kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištu, vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.


RAB
 • Psihijatrijska bolnica Rab do daljnjega je zabranila sve posjete kao i donošenje stvari pacijentima.


KRK
 • S obzirom na epidemiju koronavirusa, ordinacije obiteljske medicine na području otoka Krka započinju s novom preraspodjelom rada. Liječnici će se međusobno izmjenjivati svakih sedam dana, a oni koji nisu u ordinaciji, u radno vrijeme će biti dostupni telefonski, s time da će pacijenti koji trebaju pregled koristiti usluge zamjenske ambulante. Više informacija i raspored rada ordinacija nalazi se na poveznici.
Poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada odobrava se odgoda plaćanja na vrijeme od tri mjeseca svih računa s dospijećem plaćanja nakon 19. ožujka, za:
 • zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu jedinica lokalne samouprave otoka Krkazakupnine za korištenje javnih površina za terase i montažne objekte
 • komunalne naknade
 • spomeničke rente
 • javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, kao prihod Komunalnog društva Ponikve eko otok Krk d.o.o.
Više informacija dostupno je ovdje.